خمش ورق یک فرآیند ورق کاری بدون استفاده از برش است که به موجب آن قسمت داخلی کوتاه شده و تحت فشار قرار می گیرد، در حالی که قسمت بیرونی طولانی و تحت تنش کششی است.
خم شدن ورق را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:
- خم ورق دایره ای
- خم ورق زاویه دار
- خم ورق پروفیل
به طور کلی، خم شدن ورق رایج ترین روش پردازش ورق برای تغییر شکل است. ورق ها اغلب سرد بوده برای خم درضخامت بالا باید حرارت داده شوند .
فن آوری کنترل عددی (CNC) باعث توسعه در زمینه ماشین آلات خمکاری شده و کیفیت آنها را بهبود بخشیده است.
خم ورق دایره ای
خمش دایره ای ورق فلزی با استفاده از خم کن 3 غلتکی انجام می شود. غلتک اول و دوم به عنوان تکیه گاه که ورق به آن تکیه می کند عمل می کنند، در حالی که غلتک سوم، بر خلاف دو غلتک اول، بزرگتر است و درایو خاص خود را ندارد. بیشتر ماشینهای خم کن دایرهای دارای غلتکهای موازی هستند، اما دستگاه هایی نیز وجود دارند که غلتکها در آنها به صورت افقی قرار گرفتهاند که امکان خمش استوانهای را فراهم میکند.
خم ورق زاویه دار
خم ورق زاویه ای برای خم کردن ورق های بلند و نازک استفاده می شود. دستگاه مورد استفاده در این عملیات از دو بخش اساسی تشکیل شده است.
برای خمش زاویه ای ورق می توان از پرس های زیر استفاده کرد:
- پرس های خم کن مکانیکی دستی - دستگاه از یک میز کار تشکیل شده است که در آن ورق در آن قرار می گیرد. به این ترتیب می توان ورق هایی تا ضخامت 2 میلی متر را خم کرد.
- خم کن مکانیکی - این خم کن از یک میز تشکیل شده است که ماتریسی روی آن نصب شده است. محرک چنین خم کن یک موتور الکتریکی (موتور الکتریکی سه فاز) است. ورق به صورت دستی روی میز کار قرار می گیرد. پس از تنظیم تمام پارامترها، کنترل پارامتر خمشی به صورت خودکار انجام می شود.
- خم کن های هیدرولیک – اگر نیازهای خمشی توسط خم کن های فوق الذکر برآورده نشود، به خمش هیدرولیک نیاز است. این خم کن از فشارهای خمشی بسیار بزرگتری استفاده می کند که به آن اجازه می دهد متریال ضخیم تر و سخت تر را خم کند.
خم شدن ورق پروفیل
با خمش ورق پروفیل، محصولاتی با طول های نسبتاً بزرگ به دست می آیند. در این نوع خمش با استفاده از غلتک نیروی خمشی بر روی پروفیل اعمال می شود. این ماشین ها می توانند تا 200 متر ورق در دقیقه را خم کنند.
دیدگاه خود را بنویسید